Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

5è Descens en piragua pel riu Segre

El diumenge 28 d'agost se celebrarà el 5è Descens en Piragua pel riu Segre.

La Comissió d'Esports de l’Ajuntament de Torres de Segre, junt amb els ajuntaments de Soses, Aitona, Seròs i La Granja d’Escarp, organitza una nova edició de l’exitós descens popular en piragua des de Torres de Segre fins a Seròs, completant un recorregut de 18 km.

La novetat d’enguany és la possibilitat, per qui ho desitgi, d'allargar l'itinerari 7 km més i arribar fins a la Granja d'Escarp (caldrà indicar-ho al formular la inscripció).

Una activitat esportiva d’estiu amb l’objectiu de gaudir i d’experimentar, un any més, la sensació de recórrer aquest tram del nostre riu Segre tot admirant la seva bellesa interior i gaudint, amb família i amics, d’una jornada lúdica única entre cinc pobles agermanats.

En aquesta edició, es podrà gaudir també d’una sortida de competició oficial del Campionat de Catalunya, que iniciarà el descens abans que ho faci el popular.

Una excel·lent proposta d’activitat física dins del nostre paratge natural. Un entorn privilegiat que cal tenir cura i estimar-lo per poder-lo viure i sentir en primera persona.

Horaris

08:30 – 09:15 h

 • Trobada a Torres de Segre dels piragüistes (mirador de la presa).
 • Repartiment dorsals d’embarcacions (per pobles) i esmorzar popular.

09:15 – 10:00 h

 • Parlaments de benvinguda de les autoritats.
 • Explicació tècnica d’iniciació i repartiment del material necessari.

10:15 h

 • Tret de sortida al descens de competició corresponent al Campionat de Catalunya de riu, modalitat K1 i K2.

10:30 h

 • Inici aproximat del descens popular* pel riu Segre.
  *Es farà una parada a Aitona (abans del pont) per avituallament: hidratació i fruita per als participants.

12:15 – 13:30 h

 • Arribada aproximada a Seròs (zona gravera) o Granja d’Escarp (opció voluntària) i desplaçament amb autocar a la zona esportiva de Seròs (piscines municipals).

13:30 h

 • Entrada gratuïta a les piscines (inscrits/es) i dinar de germanor.

A partir de les 16:00 h

 • Tornada amb l’autocar, pels que han realitzat el descens, cap la Granja d’Escarp, Aitona, Soses i Torres de Segre (sortida de l’autocar des de les piscines)

Servei d'autocar

A les 7:30 h sortiran els autocars que recolliran gratuïtament els participants al descens de piragua de la Granja d’Escarp, Seròs, Aitona i Soses per portar-los a Torres de Segre, punt de sortida de l’activitat:

7:30 h

 • Recollida a la farmàcia (Granja d’Escarp)

7:45 h

 • Recollida a la bàscula (Seròs)

8:00 h

 • Recollida a la parada bus 'BBVA' (Aitona)

8:15 h

 • Recollida a la parada bus 'Escoles' (Soses)

Per la tarda, a partir de les 16:00 hores i des de les piscines de Seròs, el mateix autocar tornarà als de la Granja d’Escarp, Aitona, Soses i Torres de Segre als seus respectius municipis.

El recorregut

El recorregut de la baixada passa per les poblacions de Torres de Segre, Soses, Aitona, Seròs i, opcionalment, Granja d’Escarp.

El trajecte, força pla i senzill, presenta una dificultat baixa de navegació amb una longitud d’uns 18 Km i una durada aproximada d’unes 2 hores fins a Seròs -punt d’arribada- i uns 8 km més pels que decideixin arribar a la Granja d’Escarp.

La sortida del descens es farà des de la part baixa de la presa de Torres de Segre, oferint una imatge força atractiva per a tothom que la vulgui veure des de dalt del pont. També s’habilitaran diferents punts d’observació al llarg del camí.

L’arribada oficial del descens popular serà a la “gravera” de Seròs o bé a l’Aiguabarreig Segre – Cinca de la Granja d’Escarp, els que triïn aquesta opció.

recorregut 5è Descens en piragua pel riu Segre.jpeg

Preu: 27 euros

Per persona i inclou:

 • Piragua, pala i armilla salvavides
 • Assegurança d’accidents
 • Guies titulats
 • Esmorzar (sortida) i dinar (arribada)
 • Entrada gratuïta a les piscines Seròs
 • Vehicles de suport terrestres i aquàtic
 • Servei d’ambulància
 • Servei d’autocar

Un euro de la inscripció anirà íntegre com a donatiu per l'AFANOC (Associació Familiars Amics de Nens Oncològics de Catalunya).

Inscripcions: Del dilluns 1 al divendres 12 d'agost en horari de 10:00 a 13:00 h (oficines de l'Ajuntament de Torres de Segre)

Tipus de piragua

Opció d’escollir entre piragua individual, doble o triple, segons la disponibilitat en el moment de fer la inscripció. L’adjudicació del tipus d’embarcació es farà per ordre d’inscripció. Les places són limitades i en el cas de cobrir-se totes es farà una llista d’espera.

Els menors d’entre 9 i 14 anys, ambdós inclosos, han d’anar acompanyats d’un adult. A partir de 15 anys poden anar en una individual (hauran de signar l’autorització en el moment de fer la inscripció).

Requisits i recomanacions

 1. És obligatori saber nedar.
 2. És obligatori dur posada l’armilla salvavides durant el recorregut. A tots els inscrits/es se’n facilitarà una.
 3. És obligatori dur un calçat lligat al peu.
 4. És recomanable portar casc (bicicleta serveix), o bé un barret, gorra o similar al cap per protegir-se del sol.
 5. L’edat mínima per participar a l’activitat és de 9 anys, fins als menors de 14 anys (inclòs) hauran d’anar acompanyats d’un adult.
 6. Les embarcacions les facilita l’organització i, en el cas de voler participar amb una piragua pròpia caldrà comunicar-ho i abonar l’import de 10€ en concepte d’assegurança, esmorzar i dinar.
 7. És obligatori portar una tovallola i calçat de recanvi per a poder pujar a l’autocar a l’arribada. Hi haurà l’opció de deixar els estris personals o bosses abans del descens, en cotxes habilitats per a l’organització.
 8. Es respectaran en tot moment les recomanacions i senyalitzacions de l’organització dins del riu.
 9. Es tindrà cura, en tot moment, de l’entorn natural en el que es desenvolupa l’activitat tot evitant tirar-hi deixalles.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

recorregut 5è Descens en piragua pel riu Segre.jpeg
Presa del riu Segre (Torres de Segre)
 • Quan 28/08/2022 de 08:30 a 16:00
 • On Presa del riu Segre (Torres de Segre)
 • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal