Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CREMA DE RESTES VEGETALS I ALTRES CREMES

CREMES DE RESTES VEGETALS (EXPLOTACIONS AGRÀRIES)

El Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat informa que ja està obert el nou tràmit d’autoritzacions per a la crema, de brancatge i restes vegetals procedents exclusivament d’explotacions agràries (explotacions agràries i ramaderes que realitzen la seva activitat dins de l’àmbit de la producció primària agrícola “DUN”). Podeu sol·licitar l’autorització a través d’aquest enllaç o a les oficines de l’Ajuntament (973796005).

 

ALTRES CREMES

Cal demanar autorització per a les activitats amb risc d’incendi forestal com focs d’esbarjo, fogonet de gas, carboneres, entre d’altres. S'hauran de sol·licitar presencialment a l’oficina comarcal del Segrià o telemàticament a través del formulari específic a aquest enllaç (cal que us identifiqueu amb l’idCATMòbil o un certificat digital de persona física, de representació o de persona vinculada).

 

ATENCIÓ! Aquestes autoritzacions NO són vàlides per la crema de residus vegetals d'horts o superfícies d'autoconsum o per altres tipus de residus vegetals com són els de tipus domèstic, de jardineria o del sector serveis.

Què fer amb les restes vegetals que no es poden cremar?

  • Triturar i incorporar als sòls.
  • Gestió per a la producció de biomassa.
  • Autocompostatge
  • També es pot portar les restes vegetals a una planta de compostatge (gestor de residus).

 

Per qualsevol dubte us podeu dirigir directament a l’oficina comarcal del Segrià del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.