Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa d’ajuts per al foment de l’autoocupació de joves.

Us informem que s’ha publicat el programa d’ajuts per al foment de l’autoocupació de joves.

 

Aquests ajuts consisteixen en una subvenció d’un import fix de fins a 15.120 € per a cada jove que iniciï i mantingui una activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma per compte propi durant un mínim de 18 mesos ininterromputs, amb l’objectiu de donar suport als joves en el moment d'iniciar, amb la solidesa necessària perquè es consolidi a llarg termini, un projecte empresarial o un pla de negoci com a treballador autònom.

 

Així mateix, i dins el període subvencionable de l'ajut, la persona beneficiària ha de dur a terme amb aprofitament una acció de caràcter formatiu o de suport que contribueixi a millorar la gestió del seu negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat econòmica o professional desenvolupada de, com a mínim, 6 hores de durada.

 

Els beneficiaris són joves d’entre 18 i 29 anys (ambdós inclosos) donats d'alta al registre del programa de Garantia Juvenil, en situació “Inscrit beneficiari”, el dia anterior o el mateix dia de la data d'inici de la seva activitat com a treballador o treballadora autònom.

 

Només s’hi podran acollir els joves que s’hagin donat d’alta com a autònoms des de l'1 de gener de 2023 fins el dia abans de presentar la seva sol·licitud de subvenció.

 

El termini de sol·licitud finalitza el dia 20 de setembre de 2023 a les 15:00h.

 

Enllaç al tràmit: https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Subvencions-per-afavorir-lautoocupacio-de-joves-en-el-marc-del-Programa-FSE-00001?moda=1