Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

130 participants completen l’edició virtual de la Volta al Pantà d’Utxesa

Durant dues setmanes els inscrits han sortit a córrer pel seu compte, on i quan ho han preferit, i a través d’una app mòbil s’ha elaborat una classificació final amb les millors marques personals.

DIUMENGE 28 FEBRER 2021

La 8a Volta al Pantà d’Utxesa ha finalitzat amb una edició virtual en què han participat 130 corredors: 90 en la categoria adulta i 40 en la categoria infantil. Durant dues setmanes els inscrits han sortit a córrer pel seu compte, on i quan ho han preferit, i a través d’una app mòbil s’ha elaborat una classificació final simbòlica amb les millors marques personals. Avui diumenge ha estat l’últim dia per a participar tant en les curses adultes de 10 km i 6,5 km com en les distàncies lliures per a infants.

Aquest any la Volta ha hagut d’adaptar el seu format, enmig de la situació excepcional provocada per la pandèmia, amb la voluntat de donar continuïtat a una de les curses populars de referència en el calendari runner de Ponent. En aquesta edició, l’organització de la Volta, formada pels regidors d’esports dels ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida, va decidir que les curses havien de ser virtuals, i no presencials a la Reserva Natural d’Utxesa, amb l’objectiu de vetllar per la salut de tothom i evitar congregar centenars de persones a la zona de sortida i arribada de la prova.

Cada runner participant en la Volta ha rebut un tapacoll com a obsequi, a conjunt amb la samarreta i els mitjons de l’edició de l’any passat. La Comercialitzadora Torres Energia i Fruites Font són els principals patrocinadors de la 8a Volta al Pantà d'Utxesa.

Els ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida, els tres municipis organitzadors de la Volta al Pantà d’Utxesa, han decidit continuar donant suport solidari a Oncolliga Lleida, per segon any consecutiu, malgrat no poder fer aquest any la cursa atlètica de manera presencial. Un euro de cada inscripció es destinarà a aquesta entitat, i a més, aquest any, els consistoris aportaran directament un total de 900 euros, 300 cadascun, per ajudar a fer realitat projectes en la lluita contra el càncer a les comarques lleidatanes.

La Volta al Pantà d’Utxesa

La Volta al Pantà d’Utxesa és una de les curses populars ja clàssiques del calendari a Ponent. La primera edició es va celebrar el 2014 i actualment acull una prova de 10 km, una de 6,5 km, una de cotxets, diferents curses infantils, i fins i tot, una cursa de gatejar per a infants. En l’última edició del 2020 va reunir 500 corredors de la categoria adulta i 150 infantils, que junt amb l’organització, voluntaris i públic, congrega un miler de persones a la Reserva Natural d’Utxesa, un espai natural pertanyent als municipis de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida. La cursa té la singularitat de tenir sortida i arribada enmig d’un entorn únic a la Catalunya interior, ja que Utxesa acull una gran diversitat de flora i fauna i aplega una mostra completa del paisatge àrid característic de la Plana de Lleida.