CREMES CONTROLADES A UTXESA PER RECUPERAR ELS HÀBITATS
El conseller Pelegrí ha visitat avui la zona de l’embassament per conèixer de primera mà aquesta actuació i explicar-ne els beneficis ambientals
DIVENDRES 25 GENER 2013
El Departament d'Agricultura, Ramaderia,
Pesca, Alimentació i Medi Natural va començar ahir les cremes controlades en làmbit de
lembassament dUtxesa, al
municipi de Torres de Segre (Segrià), que
és una zona humida estepària amb
gran valor ecològic.
Lobjectiu de les cremes és
doble, duna banda reduir lacumulació de biomassa i matèria
orgànica en ambients humits, que actualment
compromet el moviment de la
fauna que hi habita. De
laltra i al sector sud de lembassament, millorar puntualment lentorn demplaçament de
pescadors.
Lembassament dUtxesa,
pràcticament centenari, ha
esdevingut una important
zona humida, hàbitat de flora i fauna despecial
valor. Alguns daquests
valors es troben
amenaçats per la qualitat de les aigües i
lenvelliment del canyissar. La crema
controlada ha esdevingut en altres zones
humides de Catalunya
una eina per resoldre aquest problema, ja que ha afavorit la nidificació daus protegides i ha foragitat el
porc senglar, que destrossa els nius dels animals i malmet els conreus
que envolten la zona humida.
El conseller Pelegrí ha
visitat làrea per
conèixer de primera
mà les actuacions que executa íntegrament el Departament
dAgricultura a través del Grup Especial de
Prevenció dIncendis
Forestals (GEPIF) i
membres del Cos dAgents Rurals amb la direcció i coordinació del Servei de
Prevenció dIncendis
Forestals. El conseller Pelegrí ha
explicat els detalls de
lactuació realitzada,
els seus objectius i
la compatibilitat de lactuació amb la gestió del medi.