Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CREMES CONTROLADES A UTXESA PER RECUPERAR ELS HÀBITATS

El conseller Pelegrí ha visitat avui la zona de l’embassament per conèixer de primera mà aquesta actuació i explicar-ne els beneficis ambientals

DIVENDRES 25 GENER 2013

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va començar ahir les cremes controlades en làmbit de lembassament dUtxesa, al municipi de Torres de Segre (Segrià), que és una zona humida estepària amb gran valor ecològic.
 
Lobjectiu de les cremes és doble, duna banda reduir lacumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits, que actualment compromet el moviment de la fauna que hi habita. De laltra i al sector sud de lembassament, millorar  puntualment lentorn demplaçament de pescadors.
 
Lembassament dUtxesa, pràcticament centenari, ha esdevingut una important zona humida, hàbitat de flora i fauna despecial valor. Alguns daquests valors es troben amenaçats per la qualitat de les aigües i lenvelliment del canyissar. La crema controlada ha esdevingut en altres zones humides de Catalunya una eina per resoldre aquest problema, ja que ha afavorit la nidificació daus protegides i ha foragitat el porc senglar, que destrossa els nius dels animals i malmet els conreus que envolten la zona humida.
 
El conseller Pelegrí ha visitat làrea per conèixer de primera les actuacions que executa íntegrament el Departament dAgricultura a través del Grup Especial de Prevenció dIncendis Forestals (GEPIF) i membres del Cos dAgents Rurals amb la direcció i coordinació del Servei de Prevenció dIncendis Forestals. El conseller Pelegrí ha explicat els detalls de lactuació realitzada, els seus objectius i la compatibilitat de lactuació amb la gestió del medi.