Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CRIDA DELS ALCALDES DEL BAIX SEGRIA

Crida d'alcaldes del Baix Segrià perquè no s'enviín temporers sense feina.

DIJOUS 09 MAIG 2013

Els alcaldes dels Ajuntaments d'Aitona, Alcarràs, Torres de Segre i Soses volen fer una crida conjunta a daltres comunitats autònomes, entitats, etcètera perquè sabstinguin denviar al Baix Segre temporers per a la fruita sense tenir feina concertada.

Els alcaldes volen demanar que la subdelegació i les administracions competents focalitzin els recursos en vetllar perquè no arribin persones indocumentades, ja que no sels pot contractar, o també sense unes garanties mínimes de trobar feina. És per això, que exigeixen que els controls sintensifiquin en els llocs dorigen i en els passos fronterers i no tant en les finques dels empresaris agrícoles, els quals compleixen amb la llei. A més a més, cal prioritzar, segons els alcaldes, les contractacions de persones aturades que visquin a les terres de Lleida i insten a ladministració central a vetllar perquè els aturats de Catalunya tinguin els mateixos drets laborals que els daltres comunitats autònomes. Rosa Pujol, Miquel Serra, Josep Ramon Branzuela i Isidre Mesalles, recorden que el pes de latenció social recau bàsicament en els ajuntaments, que són els qui han de fer front a lhora de cobrir les necessitats bàsiques. És per això, que volen llençar aquest missatge a linici de la campanya fructícola.


Per una altra part, els alcaldes també volen respondre les recents declaracions de la subdelegada del Govern, Inma Manso, en les quals deia que el missatge per aquest any serà: Vigila en contractar de manera il·legal. En aquest sentit, afirmen no es pot criminalitzar els agricultors de la zona abans dhora i sense tenir en compte que els temps han canviat i avui en dia gairebé la totalitat dels propietaris de finques agrícoles shan professionalitzat i el que volen és apostar per la productivitat i la competitivitat dins la legalitat vigent.