Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SANITAT: Conveni Diputació-Generalitat

Construiran sis consultoris a les Garrigues, la Noguera i el Segrià. Un d'ells serà el de Torres de Segre

DIVENDRES 13 MAIG 2011

El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Antoni Mateu, manifestà ahir que les llistes d'espera podrien veure's incrementades dels 2,1 mesos de mitjana actuals als "3,1 o 3,2", degut a les mesures restrictives adoptades pel Govern. Ho ha dit durant l'anunci d'inversió de 10,5 milions d'euros del programa d'assistència als ajuntaments i entitats de la demarcació de Lleida en l'àmbit de la salut pública, impulsada per la Diputació de Lleida i el Departament de Salut. 

Aquests diners es destinarà a la construcció de consultoris locals, a equipaments sanitaris territorials, a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen activitats sanitàries, a inversions en tanatoris i sales de vetlla, a programes de promoció d'hàbits saludables i a la gestió de l'aigua d'ús públic. 

A aquesta quantitat cal sumar també la línia de manteniment i gestió de consultoris mèdics, de la qual avui s'ha publicat la convocatòria amb una dotació de 2,5 milions d'euros. 

Cal destacar que la comissió ha ratificat els convenis i ha concretat les quantitats a subvencionar per a la construcció dels consultoris locals dels municipis d'Arbeca, Torres de Segre, Llardecans i Benavent de Segrià. 

En concret, la Diputació atorgarà 646.638 euros de subvenció al consultori d'Arbeca, 379.961 euros pel consultori de Torres de Segre, 109.611 euros de Llardecans i 332.145 euros de Benavent de Segrià, la qual cosa suposa una subvenció total de 1,4 milions d'euros. 

Extracte de la noticia apareguda al diari la Mañana del dia 11 de maig de 2011