Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebració de l’assemblea d’estat de comptes de l’Ajuntament

En l’assemblea pública convocada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Torres de Segre, el dijous 21 d’octubre, s’ha explicat la situació econòmica del Consistori, s’han repassat les inversions municipals més importants previstes i s’ha ofert un torn obert de preguntes pel veïnat assistent.

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

Bona economia tot i la pandèmia

Primerament, la regidora d’Economia, Olga Almacellas, ha detallat l’estat dels comptes municipals, on destaquen que els ingressos totals durant el 2020 han sigut de 3.480.738€ (superiors als 3.012.277,88€ del 2019) i les despeses de 3.490.520€ (també per sobre dels 2.852.550,93€ de l’anterior any). També s’ha exposat que el deute viu actualment se situa en 237.000€ (100€ per habitant), una xifra menor que els 369.000€ del 2019 (623€ per persona) i que no ha parat de disminuir en els últims anys: el 2011 era de 1.337.000€ (623€ per persona). Finalment també s’han explicat alguns impostos com el del subministrament d’aigua i l’IBI.

Inversions molt il·lusionants

Seguidament, l’alcalde Joan Carles Miró, ha ampliat detalls de les cinc principals inversions previstes a Torres de Segre, amb la construcció del centre cívic com l’obra més notable. El nou equipament s’ubicarà a l’edifici de l’antiga escola i acollirà la nova biblioteca, una sala d’actes més gran, el primer gimnàs de la vila i diferents espais a disposició d’entitats i associacions locals. La inversió necessària per completar el centre cívic és de 726.771€ (IVA exclòs). La licitació ja s’ha dut a terme i s’han adjudicat tres dels quatre lots en què està dividida l’obra: construcció; instal·lació de portes, finestres i elements connexes; i instal·lacions tècniques. El lot que per ara no ha rebut ofertes és el de revestiments, probablement a causa de l’increment del preu de la fusta en els últims mesos. L’esperada obra arrancarà en les pròximes setmanes.

Dues inversions ja estan en marxa. Per una banda, ja s’ha iniciat l’ampliació del cementiri. La primera fase d’aquesta construcció es realitzarà després d’haver-la adjudicat per 104.632€ (IVA exclòs) i s’ha rebut una subvenció de 140.954€ (IVA inclòs). L’import sobrant subvencionat s’utilitzarà per a millorar i mantenir la part antiga. Per una altra banda, també ha començat la creació d’una pista esportiva i d’un parc infantil a l’antic camp de bitlles (al costat de l’Escola Carrassumada). L’adjudicació s’ha fet per 33.896,79€ tot i que la inversió total serà de 70.000€: la diferència es destinarà a l’equipament lúdic-esportiu de l’espai.

Hi ha dues actuacions més que també es contemplen, tot i que encara estan pendents d’adjudicació: la reurbanització de la cruïlla dels carrers Raval del Pont, Sinogues i Vall (davant del futur centre cívic) i la reurbanització de la zona dels Patis. La primera s’estima amb una inversió de 89.647€ (IVA exclòs), tot i que compta amb una subvenció de 71.786€ (IVA inclòs). Aquest tram serà amb prioritat per a vianants i s’adaptarà perquè pugui ser de sentit únic a la circulació, permetent la pacificació del trànsit en un punt on el nivell és elevat. La segona actuació suposarà una inversió de 432.195€ (IVA inclòs) i també serà subvencionada amb 304.769€. Aquesta obra s’executarà amb la finalitat de millorar la xarxa de clavegueram de la zona, una de les més antigues i problemàtiques del poble, però també s’aprofitarà per millorar-la estèticament i començar la instal·lació de comptadors d’aigua en habitatges manera generalitzada, fet que permetrà un consum més controlat i just.

També s’ha explicat el primer Pla Local de Seguretat Viària que s’ha començat aplicar recentment a Torres de Segre, actuant especialment en la seva primera fase als voltants dels dos centres educatius de Torres de Segre.

Compromís i transparència

L’acte ha comptat amb la resta de regidors i regidores de l’equip de govern i la motivació de celebrar una assemblea com aquesta, respon al compromís d'apropar l’Ajuntament a la ciutadania, donar importància a la participació del veïnat i mostrar transparència en tot allò que s'ha fet i es vol fer durant la vigent legislatura. 

L’assemblea ha estat oberta a tothom i hi ha assistit una cinquantena de veïns i veïnes. L’anterior sessió per donar a conèixer els comptes municipals va ser l'octubre del 2019: des de llavors no s'ha pogut celebrar-ne cap més a causa de la pandèmia.

Galeria d'imatges