Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 16è Concurs de Fotografia de Natura ‘Antoni Ribes Escolà’ torna per engrescar la participació d’aficionats i professionals

Aquest divendres s'ha presentat el certamen en roda de premsa a la Diputació de Lleida.

DIVENDRES 21 OCTUBRE 2022

La regidora d’Educació, Urbanisme, Medi Ambient, Turisme i Promoció del Territori de l’Ajuntament de Torres de Segre, Bianca Pop, i la tècnica de Turisme, Maria Tost, i el diputat Eloi Bergós; han participat aquest divendres en la roda de premsa de presentació del 16è Concurs de Fotografia de Natura ‘Antoni Ribes Escolà’ de Torres de Segre.

Es tracta d’una activitat “en la qual es vol potenciar el respecte per la natura”, tal com ha destacat Eloi Bergós, de manera que les fotografies que es presentin “reflecteixin amb fidelitat les situacions naturals, respectant l'originalitat de l'entorn, la conservació dels éssers vius en el seu hàbitat, evitant el sofriment, la pertorbació o les interferències en el seu comportament”, segons ha explicat Maria Tost.

El concurs premia l’excel·lència en les fotografies i mirades crítiques que documentin, a escala local, la diversitat, la bellesa, el misteri i la fragilitat de la vida a l’entorn. Enguany se circumscriu l’àmbit de la fotografia a l’entorn del propi municipi, tot i que es demana que la presentació de les fotos no sigui només de la tardor, sinó que “sigui de tot l’any per poder veure’n una evolució”, segons ha explicat Bianca Pop.

Tant les obres premiades com les finalistes s’exposaran temporalment a la sala de l’antic Molí de Torres de Segre. Posteriorment, les fotografies premiades es podran visitar a l’edifici de La Fusteria, el Punt d'Informació i Centre d'Interpretació de la Reserva Natural d’Utxesa, on romandran fins a la següent edició d'aquest concurs.

La data límit d’admissió de fotografies participants serà el diumenge 6 de novembre de 2022 i durant les dues setmanes següents el jurat es reunirà per a la deliberació. La previsió és que la primera setmana de desembre, coincidint amb la Festa Major de Torres de Segre, es doni a conèixer públicament el veredicte i s’entreguin els premis als autors de les millors fotografies.

El jurat del concurs està format per tres fotògrafs locals, amb experiència i coneixement en l'art de la fotografia: Josep Prada, Quim Estadella i Laia Renau, que seran les persones encarregades de l’elecció de les obres finalistes i premiades. Hi haurà nou guardons a repartir —tres per categoria— i en total s’entregaran 1.500 € en premis.

En anteriors edicions, l’organització ha rebut centenars de fotografies arribades d’indrets molt diversos. Enguany s’espera que es mantingui, o augmenti, el nombre de fotografies presentades.

Antoni Ribes Escolà (1968-2014) va ser un referent en el camp de l’estudi dels insectes (entomologia), i especialment en formigues, borinots, abelles i vespes (himenòpters) a Catalunya.

Les bases del concurs estan disponibles aquí.