Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici de l’execució del Pla Local per a millorar la seguretat viària a Torres de Segre

L’entorn sensible de l’Escola i la Llar d’Infants és on s’han implantat les primeres mesures com la constitució d’una zona d’espera a la calçada, l’ampliació de voreres i la creació de nous passos de vianants.

DIJOUS 07 OCTUBRE 2021

L’Ajuntament de Torres de Segre ha iniciat l’execució del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV), un projecte que permetrà millorar l’ordenació de la mobilitat i garantir major seguretat a la via pública. Durant la segona quinzena de setembre s’ha completat la primera fase d’aquest Pla, el primer d’aquestes característiques que es desenvolupa al municipi.

Un dels entorns més sensibles de Torres de Segre i que ha estat elegit per executar les primeres mesures, és la zona on es concentren l’escola, la llar d’infants, el pavelló poliesportiu, la parada de bus i, pròximament un nou parc infantil i una nova zona esportiva a l’aire lliure. Així doncs, seguint les indicacions del PLSV, s’han executat les següents actuacions:

  • Creació de recrescuts tàctics de voreres per a escurçar els passos de vianants i fer-los més directes i visibles (cruïlla del carrer Canal amb el de les Vinyes de Dalt).
  • Constitució d’una zona d’espera a la calçada per a millorar la seguretat de l’entorn a l’accés de la Llar d’Infants (carrer Vinyes de Dalt).
  • Ampliació de les voreres al voltant de l’Escola i la Llar d’Infants per augmentar l’espai de seguretat de l’alumnat i les famílies (carrers Canal i Vinyes de Dalt).
  • Habilitació d’un aparcament de motocicletes davant del pas de vianants per augmentar la visibilitat de qui creua la calçada (carrer Canal).

A més, durant els últims dies també s’ha repintat senyalització horitzontal en diferents carrers de Torres de Segre, destacant la incorporació de nous passos de vianants a l’avinguda Pau Casals -una de les més transitades de la vila- i al carrer Vinyes de Dalt.

Durant els pròxims mesos, i de manera progressiva, s'aniran aplicant noves mesures en altres punts de Torres de Segre.

El Pla Local de Seguretat Viària

A principis d’any, l’Ajuntament de Torres de Segre va consultar al Servei Català de Trànsit la possibilitat d’elaborar un Pla Local de Seguretat Viària i aquest organisme va recomanar dur-lo a terme amb consultoria de mobilitat. Així doncs, l’alcalde Joan Carles Miró va signar un conveni amb l’Assessoria d’Infraestructures i Mobilitat (AIM) per a l’elaboració del PLSV, que després d’analitzar la via pública del municipi, va redactar un projecte presentat al mes de maig. Les recomanacions finals indicades al PSLV compten amb l’aval del Servei Català de Trànsit.

El PLSV inclou dades generals sobre la mobilitat a Torres de Segre, un estudi sobre l'accidentalitat i la detecció dels indrets amb major concentració de riscos i, finalment, les diferents línies d'actuació amb múltiples recomanacions per a executar-les.

Els objectius principals del PLSV són millorar la seguretat viària de Torres de Segre, tant dels vehicles com dels vianants, executant solucions d’un cost relativament baix però d'alta efectivitat. L’àmbit d’actuació se centra sobretot en zones de l'entorn urbà on hi ha encreuaments perillosos, alta circulació de vehicles o afluència de col·lectius de risc com infants i gent gran.

Joan Carles Miró considerava necessari disposar d’un PLSV des de fa temps: A Torres de Segre considerem la seguretat viària una part fonamental per vetllar pel benestar de la gent. Una correcta ordenació de la via pública millora la convivència entre vehicles i vianants i ajuda reduir la probabilitat de patir accidents. La mobilitat al nostre municipi ja és força segura però, encara volem guanyar més efectivitat i per això creiem que és important seguir aplicant noves mesures”. L’alcalde comprèn que qualsevol canvi necessita un període per acostumar-se: “Som conscients de la incertesa que poden generar les novetats en la mobilitat, però totes les mesures que s’aplicaran són recomanacions proposades per un equip expert que té com a objectiu final la seguretat del veïnat”.

Galeria d'imatges