Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 8a Volta al Pantà d’Utxesa obre inscripcions

Enguany destaca la variació en el tram final del recorregut de 10 km, la limitació d'inscripcions a 400 adults i 150 infants, l'augment d'espai a l'arribada i les modificacions dels horaris de les curses.

DIVENDRES 07 GENER 2022

La vuitena edició de la Volta al Pantà d’Utxesa ja s’apropa i resta poc més d’un mes perquè sigui una realitat: el diumenge 27 de febrer. Només queda concretar els darrers preparatius d’aquesta cursa atlètica i que els participants s’apuntin per gaudir de l’esport enmig d’un paisatge natural que pertany als municipis de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida.

Sembla que enguany es podrà tornar a celebrar presencialment, després que l’any passat va haver-se d’organitzar la Volta en format virtual a causa de l’impacte de la pandèmia. No obstant, aquesta vegada també seran necessaris certs replantejaments i canvis amb el propòsit de vetllar perquè sigui una cursa tan segura com sigui possible tant pels participants com pel públic.

NOVETATS D'AQUESTA EDICIÓ

  • Variació en el tram final del recorregut de 10 km. Quan els participants surtin de la urbanització d'Utxesa, en lloc d’anar direcció al Punt d’Informació, correran direcció a Sarroca de Lleida i trencar a la dreta, enllaçant cap a un camí municipal que passa entremig dels camps florits. D’aquesta manera, els atletes tan sols faran els metres de tornada pel costat del canal de Seròs, un tram que també fer-lo d’anada es feia monòton i presentava cert risc.
  • Limitació d'inscripcions: 400 adults i 150 infants. Es redueix aforament de participació per garantir un espai més còmode i adaptat als participants i a la situació actual.
  • Més espai a la zona d’arribada. S’anul·la l’aparcament de vehicles disposat fins ara del costat dels edificis del Punt d’Informació i s’habilitarà per l’arribada dels participants amb zones d’avituallament i descans més disperses. Així es minimitzaran les aglomeracions de gent que es produïen en les arribades d’ambdues curses.
  • Es modifica l’horari i l’ordre de sortida en les curses de 6,5 i 10 km. S’avança el començament de les proves i s’inverteix l’ordre, és a dir, primer sortiran els inscrits a la cursa de 6,5 km ‘Events Catalunya’ (9:50 hores) i deu minuts després ho faran els de la de 10 km ‘Fruites Font’ (10:00 hores). 
  • S’avancen els horaris de les curses Infantils ‘Comercialitzadora Torres Energia’. D’aquesta manera, a les 11:30 hores es tancaran les curses d’adults per donar pas a la d’infantils amb els següents horaris i distàncies a recórrer: Aleví (5è i 6è) 1.200 metres, Benjamí (3r i 4t) 800 m, Prebenjamí (1r i 2n) 400 m, P5 80 m, P4 70 m, P3 i P2 60 m.

OBERTURA D’INSCRIPCIONS

Un aspecte cabdal de la Volta al Pantà d’Utxesa és, sense cap mena de dubte, les inscripcions dels diferents participants i atletes. Així doncs, enguany les places disponibles seran limitades a 400 adults i 150 infants.

En aquest sentit, el divendres 7 de gener s’obrirà el termini que anirà augmentant en funció que avanci el calendari amb la finalitat d’aconseguir, una edició més, una participació important d’inscrits, a l’alçada de la qualitat d’aquesta cursa. 

Un 1€ de la inscripció es destinarà de nou a Oncolliga Lleida, una associació sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat des de l’any 1997 per ajudar en la lluita contra el càncer a la comarca.

L’obsequi que rebran els corredors i les corredores en la modalitat adulta serà una samarreta tècnica de disseny exclusiu i un cinturó porta-objectes, aquest darrer gentilesa de Torres Energia.

Per a més informació detallada i per completar les inscripcions a les diferents curses visiteu la pàgina web www.voltapantautxesa.com.