Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 450 inscrits a la 8a Volta al Pantà d’Utxesa que recupera la competició presencial

Hi haurà curses de 10 km, 6,5 km i proves infantils i un euro de cada inscripció es destinarà un any més a Oncolliga Lleida.

Organització de la Volta al Pantà d'Utxesa (Aleix Duaigües, Alba Cabasés, Lluis Companys i Joan Companys)
Organització de la Volta al Pantà d'Utxesa (Aleix Duaigües, Alba Cabasés, Lluis Companys i Joan Companys)

DIMECRES 23 FEBRER 2022

La Volta al Pantà d’Utxesa celebrarà el diumenge 27 de febrer la seva vuitena edició i aquest 2022 recupera les curses presencials després que l’any passat la participació fos virtual a causa dels efectes de la pandèmia. Més de 450 corredors ja s’han apuntat a la prova atlètica i es repartiran entre les tres categories: 10 km, 6,5 km i curses infantils. Les inscripcions estan obertes fins dijous a mitjanit i, en cas que quedin dorsals disponibles, el mateix dia de la cursa també hi haurà la possibilitat d’apuntar-se. L’èxit previst de participació fa que la Volta es consolidi com una de les curses populars de referència en el calendari runner de Ponent i ofereixi la singularitat de gaudir de l’esport enmig d’un entorn únic com la Reserva Natural d’Utxesa.

L’organització de la 8a Volta al Pantà d’Utxesa, que compta amb les regidories d’Esports dels ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida, ha presentat aquesta setmana la samarreta commemorativa de l’edició d’enguany i s’ha mostrat molt satisfeta per poder recuperar la presencialitat de la competició. Tot i això, es tindrà en compte l’actual situació sanitària i hi haurà certes mesures per garantir el correcte desenvolupament de les curses.

Les curses de 10 km i de 6,5 km estan obertes a adults i joves de totes les edats. Pel que fa a les curses infantils, estan dirigides a nens i nenes dels 2 als 12 anys amb distàncies que van dels 1.200 metres fins als 60, respectivament. Entre les novetats de l’edició d’enguany destaquen la variació en el tram final del recorregut de 10 km (corrent enmig de camps florits), més espai a la zona d’arribada per minimitzar aglomeracions de gent, la modificació dels horaris i l’ordre de sortida (a les 9:50 h començarà la cursa de 6,5 km i a les 10:00 h la de 10 km) i l’avançament dels horaris de les curses infantils.

Un any més, l’organització ha decidit continuar donant suport solidari a Oncolliga Lleida. Un euro de cada inscripció es destinarà a aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat des de l’any 1997 per ajudar en la lluita contra el càncer a les comarques lleidatanes.

L’obsequi que rebran els corredors i les corredores en la modalitat adulta serà una samarreta tècnica de disseny exclusiu i un cinturó porta-objectes. Fruites Font, Events Catalunya i la Comercialitzadora Torres Energia i Xavi Thai són els principals patrocinadors de la 8a Volta al Pantà d'Utxesa.

Per a més informació i inscripcions tant adultes com infantils, visiteu la pàgina web voltapantautxesa.com.

La Volta al Pantà d’Utxesa

La Volta al Pantà d’Utxesa és una de les curses populars ja clàssiques del calendari a Ponent. La primera edició es va celebrar el 2014 i actualment acull una prova de 10 km, una de 6,5 km, una de cotxets, diferents curses infantils, i fins i tot, una cursa de gatejar per a infants. En l’última edició del 2020 va reunir 500 corredors de la categoria adulta i 150 infantils, que junt amb l’organització, voluntaris i públic, congrega un miler de persones a la Reserva Natural d’Utxesa, un espai natural pertanyent als municipis de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida. La cursa té la singularitat de tenir sortida i arribada enmig d’un entorn únic a la Catalunya interior, ja que Utxesa acull una gran diversitat de flora i fauna i aplega una mostra completa del paisatge àrid característic de la Plana de Lleida.