Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 600 atletes tornen a gaudir de la Volta al Pantà d’Utxesa en un entorn natural únic

Ahmed Hfairi i Núria Tilló guanyen la cursa de 10 km i Enric Bosch i Antonia Argiles completen en primera posició el recorregut de 6,5 km.

Podi masculí de la cursa de 10 km
Podi masculí de la cursa de 10 km

DIUMENGE 27 FEBRER 2022

La Volta al Pantà d’Utxesa ha celebrat aquest diumenge la seva vuitena edició, aquest any també amb ple absolut de participants: 5XX a les curses d’adults i 130 a les infantils. Les victòries han estat per a Ahmed Hfairi i Núria Tilló a la cursa de 10 km, i Enric Bosch i Antonia Argiles han guanyat a la prova de 6,5 km, ambdues competicions són puntuables per a la Lliga Ponent. La Volta ha mantingut el seu recorregut de perfil suau, adequat a tot tipus de participants i enguany la gran novetat ha estat la variació en el tram final del circuit de 10 km, que ha permès poder córrer enmig de més camps d’arbres fruiters en plena floració.

A la cursa llarga, de 10 kilòmetres de recorregut, en homes Ahmed Hfairi (Aldahra Lleida) s’ha imposat amb un temps de 32:24, per davant dels registres dels seus companys de podi: Xavier Blavia (Lleida Unió Atlètica), segon amb 33:19, i Juanma Fernández (Independent), tercer amb 33:52. Pel que fa a les dones, Núria Tilló (AA Xafatolls) ha guanyat amb autoritat i ha aturat el crono a 37:54, seguida de Eva Ribalta (Independent), segona amb 38:49, i d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 41:15. Els atletes locals més ràpids han estat els torressencs Christian Aranda amb 40:26, en la categoria masculina, i Sandra Pérez amb 47:05, en la categoria femenina.

Pel que fa a la prova curta, de 6,5 kilòmetres, el millor en homes ha estat Enric Bosch (AEC Puigverd de Lleida) amb un temps de 23:01. Miguel Fresneda (Independent) ha arribat segon amb 23:32, i el tercer lloc del podi l’ha ocupat Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners) amb 23:37. En l’apartat femení, Antonia Argiles (Clos Pons Thai Runners) ha vençut amb 27:24, per davant de Laura Pallejà (Borges Trail), segona amb 27:36, i de Marta Bosch (Independent), tercera amb 28:24.

Com cada any també s’han celebrat les curses infantils, dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys amb recorreguts que van des dels 60 fins als 1.200 metres.

L’organització de la 8a Volta al Pantà d’Utxesa, que compta amb la col·laboració conjunta dels ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida, s’ha mostrat molt agraïda a l’alta participació d’atletes i a poder disputar aquesta cita atlètica una altra vegada de manera presencial, tot tenint en compte les actuals mesures sanitàries. Joan Companys, regidor d’Esports de Torres de Segre, ha descacat que “teníem moltes ganes de tornar a retrobar-nos en un entorn únic com Utxesa per promocionar el patrimoni natural lleidatà a la vegada que animem a la gent del territori a practicar activitat física”.

Un any més, l’organització ha decidit continuar donant suport solidari a Oncolliga Lleida i ha destinat un euro de cada inscripció a aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa des de l’any 1997 per ajudar en la lluita contra el càncer a les comarques lleidatanes.

A més dels premis habituals, hi ha hagut sortejos de diferents obsequis, avituallaments, assistència sanitària fixa al punt d’arribada i mòbil, esmorzar per a participants, entre altres serveis.

Els corredors i les corredores de la modalitat adulta han rebut una samarreta tècnica de disseny exclusiu i un cinturó porta-objectes. Fruites Font, Events Catalunya i la Comercialitzadora Torres Energia i Xavi Thai han estat els principals patrocinadors de la 8a Volta al Pantà d'Utxesa.

Podeu consultar les classificacions de les diferents proves: 10 km i 6,5 km.

 

La Volta al Pantà d’Utxesa

La Volta al Pantà d’Utxesa és una de les curses populars ja clàssiques del calendari a Ponent. La primera edició es va celebrar el 2014 i actualment acull una prova de 10 km, una de 6,5 km i diferents curses infantils. En l’última edició presencial, la del 2020, va reunir 500 corredors de la categoria adulta i 150 infantils, que junt amb l’organització, voluntaris i públic, congrega un miler de persones a la Reserva Natural d’Utxesa, un espai natural pertanyent als municipis de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida. La cursa té la singularitat de tenir sortida i arribada enmig d’un entorn únic a la Catalunya interior, ja que Utxesa acull una gran diversitat de flora i fauna i aplega una mostra completa del paisatge àrid característic de la Plana de Lleida. 

 

Galeria d'imatges