Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Places esgotades i previsió de 750 participants en la 9a Volta al Pantà d’Utxesa

Enguany hi ha dos grans novetats: la celebració d'una caminada popular de 6,5 km al voltant de l'embassament i la possibilitat d'inscripció a 'no binaris', sent la primera cursa de Catalunya que ofereix l'opció.

DIMECRES 22 FEBRER 2023

La Volta al Pantà d’Utxesa celebrarà aquest diumenge 26 de febrer la seva novena edició amb una participació prevista de 750 esportistes i amb totes les places esgotades: 400 corredors s’han apuntat a les curses de 10 i 6,5 km, 150 a les proves infantils i 200 a la caminada popular, la gran novetat d'enguany.

L’èxit previst fa que la Volta es consolidi com una de les curses populars de referència en el calendari runner de Ponent i ofereixi la singularitat de gaudir de l’esport enmig d’un entorn únic com la Reserva Natural d’Utxesa.

L’organització de la 9a Volta al Pantà d’Utxesa, que compta amb les regidories d’Esports dels ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida ha presentat oficialment l'edició d'enguany aquest dimecres a la Diputació de Lleida.

Les curses de 10 km i de 6,5 km estan obertes a adults i joves de totes les edats. Pel que fa a les curses infantils, estan dirigides a nens i nenes dels 2 als 12 anys amb distàncies que van dels 1.200 metres fins als 60, respectivament.

En l'edició del 2023 hi ha dos grans novetats. Una és la celebració d'una caminada popular, una proposta que ja feia un temps que s'estava valorant i que és un reclam per al gran públic. El recorregut serà el mateix que el de la cursa de 6,5 km, donant la volta a l'embassament d'Utxesa. L'altra novetat és que aquesta serà la primera cursa de Catalunya en la qual s’ha obert la inscripció a no binaris: només s’ha fet a Nova York, Boston, València, i ara, a Utxesa.

Un any més, l’organització ha decidit continuar donant suport solidari a Oncolliga Lleida. Un euro de cada inscripció es destinarà a aquesta entitat sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat des de l’any 1997 per ajudar en la lluita contra el càncer a les comarques lleidatanes.

L’obsequi que rebran els corredors i les corredores en la modalitat adulta serà una samarreta tècnica de disseny exclusiu, per primera vegada, de màniga llarga. Fruites Font, Events Catalunya i la Comercialitzadora Torres Energia i Xavi Thai són els principals patrocinadors de la 9a Volta al Pantà d'Utxesa.

Per a més informació i inscripcions tant adultes com infantils, visiteu la pàgina web voltapantautxesa.com.

La Volta al Pantà d’Utxesa

La Volta al Pantà d’Utxesa és una de les curses populars ja clàssiques del calendari a Ponent. La primera edició es va celebrar el 2014 i actualment acull una prova de 10 km, una de 6,5 km, diferents curses infantils, i fins i tot, una caminada popular. Comptant participants, organització, voluntaris i públic, l'esdeveniment congrega un miler de persones a la Reserva Natural d’Utxesa, un espai natural pertanyent als municipis de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida. La cursa té la singularitat de tenir sortida i arribada enmig d’un entorn únic a la Catalunya interior, ja que Utxesa acull una gran diversitat de flora i fauna i aplega una mostra completa del paisatge àrid característic de la Plana de Lleida.

Galeria d'imatges