Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pressupostos participatius 2022: La votació popular!

Entre les cinc opcions a escollir, el diumenge 10 d'abril totes les persones empadronades al municipi i majors de 16 anys poden votar la proposta que considerin més important i necessària per Torres de Segre.

DIVENDRES 25 MARÇ 2022

Arriba la fase final dels primers pressupostos participatius de Torres de Segre. Seguint amb el procés, és moment de presentar-vos les propostes finalistes que se sotmetran a votació popular el diumenge 10 d’abril (nova data).

Després d’analitzar la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes inicials presentades tant per les associacions (a les trobades del Consell d’Entitats) com pels veïns i les veïnes en general (durant el període de recollida presencial i en línia), l’Ajuntament de Torres de Segre ha determinat cinc propostes com les més adequades tenint en compte l’interès comú:

  1. Renovació de les plaques dels carrers i col·locació de més senyalització municipal
  2. Condicionament dels vestidors, dutxes i serveis de les piscines municipals
  3. Embelliment amb arbrat de l’avinguda Pau Casals
  4. Creació d’una àrea de servei per a caravanes vora les piscines municipals
  5. Instal·lació d’un espai infantil a la zona de pícnic del Punt d’Informació d’Utxesa

COM ES POT VOTAR?

Presencialment, dipositant la butlleta participativa a l’urna que trobareu a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torres de Segre durant el matí del diumenge 10 d’abril. Es podrà votar a partir de les 9:00 h i fins a les 14:00 h.

QUI POT VOTAR?

Totes les persones empadronades a Torres de Segre que siguin majors de 16 anys. Recordeu en portar el DNI o un altre document d’identitat per si fos necessari presentar-lo a l’hora de votar.

RECORDEU

  • A part de la butlleta participativa rebuda a casa, el dia de la votació n’hi haurà més a disposició de tothom a la Sala de Plens de l’Ajuntament.
  • El vot no és per família: cada persona té dret a un vot.
  • Aquest procés participatiu atorga als veïns i les veïnes la llibertat de decidir com es destinaran un màxim de 25.000 € de la partida d’inversions del Pressupost Municipal del 2022 en executar la proposta guanyadora.

LES PROPOSTES FINALISTES

1. Renovació de les plaques dels carrers i col·locació de més senyalització municipal

Tenint en compte la manca de senyalització en diferents punts de Torres de Segre i l’estat d’alguns d’aquests elements, es renovarien totes les plaques dels noms dels carrers i les places. També s’incorporarien cartells amb el nom dels diferents equipaments municipals on sigui necessari (pavelló poliesportiu, llar d’infants, piscines, tanatori...). A més, per tot el municipi s’instal·larien més senyals que delimitin l’inici del terme de Torres de Segre i altres que indiquin el nom dels principals camins.

2. Condicionament dels vestidors, dutxes i serveis de les piscines municipals

Una renovació integral replantejaria l’actual estat dels diferents espais interiors: vestidors, dutxes, serveis, sala de socorrista i magatzems. Des de la construcció de les piscines municipals als anys setanta, periòdicament s’han executat millores bàsiques, però avui dia l’equipament municipal requereix una reforma completa que faria les seves instal·lacions més modernes i atractives.

3. Embelliment amb arbrat de l’avinguda Pau Casals

La incorporació d'unes jardineres i uns tests decoratius amb arbres de certes dimensions farien més acollidora aquesta via principal de Torres de Segre. Els elements s’ubicarien sobretot en espais on hi ha menys concentració d’habitatge i, en el futur cas que s’urbanitzi completament l’avinguda, es podrien traslladar a altres zones on siguin necessàries. Els arbres plantats contribuirien a disminuir la pol·lució, connectarien millor la part alta i baixa de la vila i recuperarien, en certa manera, les zones d’ombra que hi havia anys enrere al camí de l’Esponal.

4. Creació d’una àrea de servei per a caravanes vora les piscines municipals

L’àrea oferiria un estacionament temporal i serveis necessaris per a una bona acollida de caravanes: punt de llum, buidat d'aigües grises i negres i omplida d’aigua potable. L’espai donaria servei a viatgers que passen prop de Torres de Segre amb aquest tipus de vehicle a la vegada que també atrauria més turisme d’una modalitat que actualment està en auge.

5. Instal·lació d’un espai infantil a la zona de pícnic del Punt d’Informació d’Utxesa

El muntatge de jocs infantils quedaria integrat amb la natura de la zona de ‘La Fusteria’. Un espai turístic com la Reserva Natural d’Utxesa li manca un espai on puguin jugar tant infants que hi van amb les famílies com nens i nenes que visiten la zona durant excursions escolars.