Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Teatre, música, literatura i màgia en les Jornades Culturals 2022

Aquest any les jornades (del 9 al 30 d'abril) porten el títol de 'Cultura per la Pau', ja que es pretén que cada espectacle sigui un motiu de reflexió en favor de la pau al món i en contra de la guerra. Tots els actes són gratuïts.

DIVENDRES 01 ABRIL 2022

Un any més Torres de Segre gaudirà d'una nova edició de les Jornades Culturals amb espectacles de teatre, música, literatura i màgia que se celebren del 9 al 30 d'abril en diferents espais de la vila. El cartell comptarà amb la presència d’artistes com Xavi Demelo, Òscar de la Torre, Guada Garino, Enric Kahn, Javier Lázaro, Francesc Vilalta i la companyia Festuc Teatre.

Aquest 2022 les jornades porten el títol de 'Cultura per la Pau', ja que l'organització pretén que cada espectacle sigui un motiu de reflexió en favor de la pau al món i en contra de la guerra, uns valors que actualment estan qüestionats a conseqüència dels conflictes bèl·lics oberts arreu del món.

Per segon any consecutiu les Jornades Culturals se celebren durant el mes d'abril. La Regidoria de Cultura ha considerat adequat repetir la dinàmica emprada l’any passat, quan a causa de la pandèmia es va optar per representar espectacles en espais exteriors per aconseguir una major seguretat sanitària i aprofitar la millor climatologia de l'època. En aquest sentit, doncs, es tornarà a portar la cultura a diferents punts de Torres de Segre: la Plaça Catalunya, la Sala d'Actes i el Pavelló Poliesportiu.

Tots els espectacles són gratuïts. El públic assistent al vermut literari haurà de reservar lloc abans del dijous 14 d’abril: es pot fer presencialment a les oficines de l'Ajuntament o contactant al telèfon 973 79 60 05. Es prega la màxima puntualitat i mantenir silenci en els espectacles que ho requereixin.

L'Ajuntament desitja que els veïns i les veïnes puguin assistir a la majoria d’activitats programades, s'entretinguin amb cultura i puguin reflexionar sobre les diferents qüestions proposades sobre la pau.

Programa

Contes adults de gènere i per la pau

Xavi Demelo

 • Dissabte 9 d'abril
 • 20:00 h
 • Plaça Catalunya

Generalment, el contes només s’expliquen als infants, però aquesta vegada, l’actor Xavi Demelo els explica al públic adult d’una manera interactiva i divertida, sense deixar de tractar el fons real de les problemàtiques que les històries narrades susciten en la societat.

Show 'Màgia per a tots'

Òscar de la Torre

 • Diumenge 10 d'abril
 • 18:00 h
 • Plaça Catalunya

Un espectacle on el mag Òscar de la Torre sorprendrà a tota la família, apte per a tots els públics. Entretingut, divertit i molt participatiu. Fins i tot els infants no voldran perdre ni un sol detall dels jocs de mans per poder enxampar al mag.

Vermut musical i literari: 'Poesia catalana. Poesia viva.’

Guada Garino i Enric Kahn

 • Diumenge 17 d'abril
 • 12:00 h
 • Plaça Catalunya

La cantautora Guada Garino i el rapsode i escriptor Enric Kahn recitaran poemes d’autors i autores de Catalunya. El recital estarà acompanyat musicalment per la guitarra de la Guada, fins i tot amb alguna de les seves pròpies cançons.

Obra de teatre adult: 'Adreça desconeguda' de Kressmann Taylor

Javier Lázaro i Francesc Vilalta

 • Dimecres 20 d'abril
 • 20:00 h
 • Sala d'Actes

Els actors Javier Lázaro i Francesc Vilalta, sota la direcció i l’adaptació de Jesús Agelet, interpreten una història escrita sense complaença ni demagògia, que descriu la tragèdia íntima i col·lectiva de l’Alemanya nazi.

En acabar la representació hi haurà un col·loqui amb el públic assistent.

Diada de Sant Jordi: Entrega de premis del 3r Concurs Literari de Torres de Segre

 • Dissabte 23 d'abril
 • 18:00 h
 • Plaça Catalunya

L'acte clourà la tercera edició del concurs literari local i comptarà amb la presència de les autoritats de l'Ajuntament. Es farà públic el dictamen del jurat, s’entregarà un llibre i una rosa als autors i les autores participants i es llegiran fragments de les obres guanyadores.

L’Ajuntament també entregarà els àlbums recordatoris de fotografies al Pubillatge sortint.

Obra de teatre infantil: 'Adéu Peter Pan'

Festuc Teatre

 • Dissabte 30 d'abril
 • 11:30 h
 • Pavelló Poliesportiu

Una història molt tendra que plasma un fet actual: el vincle entre els infants i els seus avis. També tracta la manera com els pares i les mares gestionen aquestes noves relacions familiars. Un espectacle de titelles i actors, sensible i divertit, que busca la complicitat de petits i grans.