Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torres de Segre acollirà l'acte central del 'Mulla't 2021’ a les comarques de Lleida

Les persones participants podran banyar-se gratuïtament a les piscines municipals, on s’organitzaran jocs dirigits i curses de relleus, a més de poder adquirir els productes solidaris del Mulla’t per l'esclerosi múltiple.

DIVENDRES 09 JULIOL 2021

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torres de Segre, Pepita Ruestes, ha participat aquest divendres en la presentació del 'Mulla’t per l’esclerosi múltiple', activitat que se celebrarà aquest diumenge, 11 de juliol, a centenars de piscines de Catalunya i que Torres de Segre acollirà l'acte central de les comarques de Lleida.

Durant la presentació, celebrada a la Diputació de Lleida, Ruestes ha estat acompanyada per Joan Talarn, president de la Diputació i per Mònica Nieves, directora del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol. També han assistit dues persones usuàries del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol.

Pepita Ruestes ha expressat la satisfacció que suposa pel municipi acollir a les piscines municipals l’acte central del Mulla’t a Lleida, destacant la solidaritat de la la gent: "A Torres de Segre estem molt compromesos amb l’esclerosi múltiple, per això, des de fa anys col·laborem amb la Fundació amb diferents activitats. Aquest diumenge, les persones participants podran banyar-se gratuïtament a les piscines municipals, on s’organitzaran jocs dirigits i curses de relleus, a més de poder adquirir els productes solidaris del Mulla’t. Per poder controlar l’aforament, hi haurà un agent Covid".

Joan Talarn s’ha referit al Mulla’t com una activitat que és tant solidària com social i festiva, i que ja és tota una tradició després de 28 edicions, atès que porta gairebé tres dècades ajudant a “visibilitzar” la malaltia de l’esclerosi múltiple i recollint fons per a la investigació. Ho fa, a més, amb les premisses expressades abans: combina un acte de solidaritat en el marc alegre d’una piscina per convertir-lo en un acte social i festiu gràcies a la gran afluència de participants que aconsegueix congregar. A més, com ha dit el president, aquesta activitat “permet donar a conèixer aquesta malaltia a la resta de la població i dona la possibilitat de col·laborar tant en l’àmbit assistencial com de la investigació”.

Per la seva part, Mònica Nieves ha anunciat que a la província de Lleida hi participaran aproximadament un centenar de piscines i des de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha dit, “estem molt contents perquè és un esforç molt gran pels pobles i per totes les persones implicades”. L’any passat, l’edició va ser en línia, però enguany es farà de forma presencial, però “amb molta precaució”. Nieves ha explicat que la festa anual del Mulla’t se celebra amb dos objectius: visibilitzar la malaltia i continuar amb la investigació. Per últim, Nieves ha volgut agrair també la tasca de Bea Mesalles, veïna de Torres de Segre amb esclerosi múltiple, que no ha pogut ser-hi present.

Les activitats del Mulla't seran el matí de diumenge d'11:00 a 13:30 h.

Més informació de l'acte a l'Agenda municipal.