Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torres de Segre, Alcarràs i Soses ajornen l’obertura de les piscines municipals

Tots tres municipis pertanyen a la mateixa Àrea Bàsica de Salut i valoraran activar aquests equipaments comunitaris segons evolucioni la pandèmia.

DIVENDRES 29 MAIG 2020

Els Ajuntaments d’Alcarràs, Torres de Segre i Soses han decidit ajornar l’obertura de les piscines municipals, fins que el marc normatiu que regula enguany el funcionament d’aquestes instal·lacions, en el context d’emergència sanitària, permeti garantir l’equilibri entre la salut i el lleure dels usuaris. La decisió no suposa una suspensió definitiva de la temporada sinó únicament un ajornament del seu inici el qual es mantindrà o no segons evolucioni l’emergència sanitària en curs.

Durant la temporada d’estiu de l’any passat, una mitjana de 500 persones feia ús de la piscina municipal d’Alcarràs diàriament, en cada torn de bany, i es van vendre 781 familiars, 368 abonaments individuals i 3.500 passis d’un dia; però aquest estiu, i amb la normativa ara vigent, únicament podrien emprar les instal·lacions 120 persones, en cada torn. A més a més, d’entrada, cada usuari només podria romandre dins de la instal·lació únicament una hora al dia i després d’haver-hi accedit prèvia reserva. Un cop dins de la instal·lació, els usuaris haurien de respectar, en tot moment i fora i dins de l’aigua, la distància social de seguretat de 2 metres i no podrien emprar ni les dutxes dels vestidors ni les fonts del recinte, les quals haurien de romandre tancades segons fixa la normativa vigent. A banda, cada migdia, caldria tancar una hora per desinfectar el recinte.

Pel que fa a Torres de Segre, el recinte tenia fins ara una capacitat màxima de 300 persones, però aquest estiu només podria acollir un límit de 90 usuaris a la vegada. L’any 2019 es van vendre un total de 648 abonaments individuals i familiars, 474 entrades per a persones adultes i 113 d’infantils. Finalment, a Soses l’any passat es van vendre 615 abonaments individuals i 18 familiars i enguany només es podria acollir un màxim de 44 banyistes per torn, tot i que abans de la pandèmia el recinte de les piscines tenia capacitat per acollir 125 banyistes a la vegada. Així, en ambdós casos, les restriccions serien idèntiques a les que s’haurien de fixar a Alcarràs en cas de procedir-se ara a l’obertura.

Objectiu comú: garantir la salut de les persones usuàries

"Hem analitzat les xifres de la passada temporada i el marc regulador d’enguany per aquest tipus d’instal·lacions amb molta cura i, ara per ara, aquesta és la conclusió a la qual hem arribat als tres municipis. Amb la normativa vigent avui, és evident que les persones usuàries no podrem gaudir de la instal·lació amb la seguretat per a la salut, la comoditat i la funcionalitat a les quals estem acostumats i, com a conseqüència, hem decidit que és molt millor esperar a veure com evoluciona tot plegat. El que més ens preocupa i ocupa ara és garantir la salut de les persones i pensem que la millor opció és ajornar l’obertura, perquè hem comprovat que no és possible oferir ara per ara una experiència de bany satisfactòria als usuaris i les usuàries de les nostres piscines. Pensem que el millor ara mateix és esperar, pel que demanem comprensió i disculpes a totes les persones afectades, especialment als nostres infants", expliquen els regidors d’Esports dels tres consistoris del Baix Segrià.

Galeria d'imatges