Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torres de Segre estrena l’espectacle teatral ‘De dones sàvies a bruixes heretges’

Es representarà els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, es preveu un públic de 500 persones i compta amb la col·laboració d’una cinquantena de veïns i veïnes.

DIMECRES 26 OCTUBRE 2022

L’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró; la regidora de Cultura, Pepita Ruestes; el diputat Eloi Bergós; i el vicepresident del Consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch, han presentat aquest dimecres l’espectacle teatral ‘De dones sàvies a bruixes heretges’, una iniciativa de l'Ajuntament de Torres de Segre que compta amb el suport de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià.

L’espectacle es representarà els dies 29, 30 i 31 d’octubre i l’1 de novembre davant de 500 persones i compta amb la col·laboració d’una cinquantena de veïns i veïnes. Està previst que es facin tres representacions diàries, excepte l’últim dia, que se’n faran dos. L’entrada és gratuïta, tot i que i les entrades ja s’han esgotat.

Eloi Bergós ha manifestat la seva satisfacció per l’organització d’aquest esdeveniment i per la quantitat d’iniciatives i activitats que està tirant endavant Torres de Segre, que la setmana passada presentava el concurs de fotografia de natura ‘Antoni Ribes’ i que, a principis de desembre, celebra la Festa Major.

Per la seva banda, Toni Bosch ha recordat que l’obra aborda la violència masclista i que es tracta d’un acte de reconeixement de fets de dones que, en el seu moment, van ser catalogades com a bruixes de forma institucionalitzada.

L’acció teatral recrearà un poble medieval d’Europa del segle XV, època en què tota dona que per algun motiu determinat sortia dels cànons establerts, era rebutjada i, fins i tot, culpada d’heretgia. La majoria de vegades acabava cremant a la foguera, penjada a les portes de la ciutat, torturada o decapitada. Tal com ha explicat Pepita Ruestes, la recreació històrica es vol lligar també amb el fet que, encara en l’actualitat, hi ha moltes dones que són víctimes de violència de gènere pel simple fet de voler ser lliures o negar-se a seguir el model patriarcal que persisteix en la societat actual.

La iniciativa compta amb la col·laboració dels veïns i les veïnes de Torres de Segre, ja que una cinquantena de persones participaran voluntàriament en els diferents equips que conformen l’organització i la presentació de l’espectacle, un fet que ha estat destacat per Joan Carles Miró.

En tractar-se d’un espectacle de carrer, es preveu que s’ubiqui al carrer Major i també al carrer del Bou, una via de la vila poc transitada. En aquest sentit, Miró ha dit que “volem donar vida a racons de la vila que podrien semblar oblidats”.

A aquest projecte s’han afegit diverses associacions de Torres de Segre, com: la Llar de Jubilats Sant Guardià, l’Associació de Dones Sant Àgata, la Coral La Lira i els amics de la Mare de Déu de Carrassumada.

El divendres, dia 28 d’octubre, a les 20.30 hores, es farà un assaig general que estarà obert als mitjans de comunicació.

Enllaç al vídeo promocional: https://youtu.be/X4PZ2c3Armw