Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torres de Segre inaugura el primer punt de recàrrega públic i gratuït per vehicles elèctrics al Baix Segre

L’Ajuntament de Torres de Segre i la Comercialitzadora Torres Energia han impulsat la seva instal·lació per afavorir la implantació de vehicles elèctrics i híbrids endollables tant a la vila com al territori.

DILLUNS 24 MAIG 2021

L’Ajuntament de Torres de Segre i la Comercialitzadora Torres Energia han impulsat la instal·lació del primer punt de recàrrega per vehicles elèctrics i híbrids endollables a la via pública de Torres de Segre. Aquesta infraestructura s’ubica al carrer Àngel Guimerà, concretament al costat del pavelló poliesportiu, i és la primera totalment pública i gratuïta que s’instal·la també en un municipi del Baix Segre.

La col·locació d’aquest punt de recàrrega té la voluntat d’afavorir la implantació al territori dels vehicles més respectuosos amb el medi ambient, els que disposen dels distintius ambientals ECO i Zero Emissions. Per això, s’ha considerat clau dotar a Torres de Segre d’aquesta infraestructura en un moment en què les compres de cotxes i motos d’aquesta categoria segueixen augmentant.

Inicialment la utilització del punt de recàrrega serà gratuïta amb l’objectiu d’incentivar el seu funcionament i únicament caldrà descarregar l’app mòbil PlaceToPlug per poder-la fer servir. Ofereix connectors tipus 2 (mennekes), estàndard europeu estès per tot el món, i permet la càrrega semiràpida de dos vehicles simultàniament. Els vehicles elèctrics i híbrids endollables que utilitzin aquesta infraestructura poden completar la seva càrrega entre una i tres hores, depenent de la bateria que incorpori cada model.

Aquesta iniciativa és una més de totes les que la Comercialitzadora Torres Energia i l’Ajuntament de Torres de Segre duen a terme per facilitar la implantació de la transició energètica, l’impuls de les energies renovables i l’energia verda.