Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torres de Segre reuneix 80 persones voluntàries per a confeccionar mascaretes solidàries

L’Ajuntament evita la propagació del coronavirus netejant i desinfectant la via pública i els equipaments municipals, i proposa activitats a través de les xarxes socials per fer més agradable el confinament de la seva població.

DISSABTE 21 MARÇ 2020

L’Ajuntament de Torres de Segre està duent a terme diverses actuacions per a evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i fer més agradable el confinament de la població a les seves cases. El consistori ha reunit un grup de 80 persones voluntàries que confecciona mascaretes solidàries, coordina la Brigada municipal que neteja i desinfecta diàriament la via pública i els equipaments, i també proposa a través de les xarxes socials una sèrie de reptes i trivials.

L’Ajuntament ha impulsat i coordina una iniciativa solidària que consisteix en la confecció de mascaretes, que s’entregaran a qui les pugui necessitar. Aquesta activitat ha estat ben rebuda pel veïnat i ja reuneix més de 80 persones voluntàries -de les quals la meitat es dediquen a cosir-. Els mateixos particulars i comerços de Torres de Segre han donat el material necessari -roba de cotó, gomes, vetes i fils- i el consistori el reparteix entre les persones participants.

La intenció és que durant el cap de setmana es fabriquin les mascaretes i dilluns es faci un recompte. Posteriorment, el material s’entregarà a centres sanitaris, residències com la de Sant Guardià del poble o Casa Nostra de Sudanell, i a la mateixa gent de Torres de Segre. L’Ajuntament assegura que si és necessari, tirarà endavant una segona remesa de mascaretes durant la setmana que ve.

Neteja i desinfecció de la via pública i els equipaments municipals

Per la seva part, la Brigada municipal està portant a terme cada dia, i des de dimecres, tasques de neteja i desinfecció a fons de la via pública i dels equipaments. L’actuació consisteix a utilitzar aigua a pressió i líquid desinfectant per a evitar la propagació del coronavirus, especialment en el paviment, el mobiliari urbà i zones estratègiques properes a llocs concorreguts del municipi.

Propostes a les xarxes socials de l'Ajuntament

A més, també diàriament l’Ajuntament proposa activitats a través dels seus perfils a Facebook i Instagram amb l’objectiu de fer més entretingut i participatiu el confinament a les cases. Per una banda, publica una sèrie de reptes animant a la gent a realitzar-los i compartir-los a través de l’etiqueta #TorresDeSegreACasa. Per una altra banda, posa a prova els coneixements de la població amb la creació de trivials amb preguntes sobre el municipi.

Galeria d'imatges