Casa de la Vila
L'Ajuntament de Torres de Segre se situa a la Plaça Església, just a l'entrada de la vila després de passar pel pont que travessa el riu Segre. L'edifici és de forma rectangular i té dues plantes.
La reconstrucció de l'Ajuntament
El front del Segre, durant la Guerra Civil Espanyola, va suportar durant mesos el conflicte armat que va deixar molts pobles destruïts i despoblats. L’alçament del 18 de juliol de l’any 1936 va provocar reaccions violentes en moltes poblacions de l’Estat i, Torres de Segre, no se’n va pas deslliurar. Dos dies després d’aquestes revoltes, es va cremar l'Ajuntament del municipi. Amb l’edifici destrossat, es va crear una comissió gestora encapçalada per Pau Vilanova que es va instal·lar, provisionalment i d'urgència, al cafè nou per ocupar-se de la gestió municipal.
A principis de l’any 1941 van arribar les brigades de presoners republicans a treballar en la reconstrucció de Torres de Segre. Van ser prop de 240 homes provinents de tot l’Estat. Mentre es reconstruïa el nou edifici de l’Ajuntament, al mateix lloc on hi havia estat sempre, el Consistori com a tal es va instal·lar al carrer Major, en una de les poques cases grans que quedaren plantades i en bon estat d’estructura després de la contesa.
Un grup de picapedrers va treballar durant mesos, picant a mà amb l’escoda i la buixarda, i a peu d’obra, els grans blocs de pedra que es portaven, amb l’ajuda d’animals, d’una pedrera de l’embassament d’Utxesa, en concret del 'Fornet' (Racó del Benefici). En la construcció de l'edifici de l’Ajuntament també hi participaren veïns del poble com el Montserrat Pons de 'Cal Tadeia' que va exercir de fuster emprant 'fusta de recuperació' de cases enfonsades. La direcció de les obres va anar a càrrec de l’arquitecte J. Mijares.
L’any 1946, el director general de 'Regiones Devastadas', José Moreno Torres, va ser l’encarregat d’inaugurar la reconstrucció de l'Ajuntament, que actualment conserva la mateixa estructura i façana.